Gå til forsiden

herregårdssten.dk

Ny indkørsel

Din indkørsel er det første, som du ser, når du vender hjem fra en lang dag, så det er ikke svært at forstå, hvis du gerne vil have noget, der behager øjnene.

En ny indkørsel kan imidlertid godt være en større investering, hvis du skal have professionelle til at udføre alt arbejdet. Mange vælger derfor at udføre arbejdet selv, og det kan du også sagtens – det kræver bare en smule omhu i forhold til research og arbejdet.

 

Få noget, der holder

Det vigtigste, når du laver en ny indkørsel er naturligvis, at dit håndværk holder. Det er ikke den store videnskab at bygge en indkørsel, men det skal gøres rigtigt.

To af de mest almindelige materialer til en indkørsel er betonfliser eller herregårdssten. Betonfliser er store og flotte, men desværre er de også ofte tynde, hvilket i mange tilfælde betyder, at de ikke er ideelle, når det handler om at lave en ny indkørsel.

En indkørslen skal kunne klare meget vægt og en stor belastning fra biler, campingvogne og lignende. Det nytter derfor ikke noget, hvis den er lavet med tynde sten som for eksempel betonfliser.

Her er herregårdssten ofte et bedre valg, da de er tykkere og mere robuste end betonfliser. Det skal dog nævnes, at man sagtens kan finde betonfliser, der er tykke nok – det kræver bare lidt ekstra indsats. Med andre ord er betonfliser også en mulighed for dig, du skal bare gøre dig umage og være opmærksom, så du får de rigtige sten. Heldigvis kan forhandleren ofte rådgive, men i mange tilfælde vil han måske anbefale herregårdssten.

 

Vælg den rigtige sten

Når belægningssten anbefales til indkørsler, så skal du ikke føle dig begrænset. Begrebet ”belægningssten” dækker nemlig over mange forskellige typer af sten, der sagtens kan give dig den indkørsel som du drømmer om.

Der findes et væld af forskellige belægningssten i beton. Stenene er primært forskellige, når det kommer til form. Dette skal man være opmærksom på, da det også har indflydelse på det endelige mønster som indkørslen får.

Der er en del forskellige sten, der er rektangulære. De mest velkendte som du nok vil støde på er blandt andet slotsbrosten, hollændersten eller karmona. Hver af disse sten er pæne på deres egen måde, men samtidig også meget forskellige på trods af at de alle er rektangulære.

Hvis du vil prøve noget andet, kan du også få sten i andre former. En af de mest populære er kløverstenen, der logisk nok er formet som en trekløver. Dette giver et mønster, der er meget smukt og også noget anderledes end de rektangulære sten.

Hvad du foretrækker, er naturligvis op til dig. Det skal naturligvis også nævnes, at alle disse typer af sten kan fås i forskellige farver, så der er nok at vælge imellem.

Når du vælger herregårdssten, så vælger du samtidig en mulighed for at designe din indkørsel, så den passer fuldstændig til dig og din smag.

Her kan du se en rigtig god guide til brug af fliser til indkørsel.