Gå til forsiden

herregårdssten.dk

Find indspiration online

Når man ser på herregårdssten online, er det nemt at føle sig overvældet. Belægningssten er et bredt begreb, så det kan være svært at sætte ord på, hvad man ønsker, når man kigger på dem. Har du også en masse drømme om at forbedre din grund med herregårdssten, men svært ved at sætte ord på drømmene, så er internettet det rigtige sted for dig. Online kan du finde inspiration til alle de forskellige ting, som du kan gøre med herregårdssten. Vigtigere endnu kan du også finde hjælp til, hvordan arbejdet udføres korrekt – så slipper du nemlig for at lave fejl og skulle gøre det om.

 

Drømmen om gør-det-selv

Der er mange fordele ved at kunne lave sin terrasse, stier, grillpladser eller indkørsel selv. Der er mange penge at spare, men ud over det er der også stor tilfredsstillelse at hente ved resultatet, når man kaster sig ud i gør-det-selv projekter.

Når det handler om at herregårdssten, er der meget få ting, som kan gå helt galt, men der er dog nogle få ting, som du skal være opmærksom på.

 

Hvad skal stenene bruges til?

Det første, som du skal overveje, er hvad herregårdssten skal bruges til. Der er stor forskel på om stenene skal bruges til en terrasse eller indkørsel. En indkørsel skal for eksempel bære en langt større vægt. Her er underlagt helt essentielt, da det er det, som skal bære vægten af eventuelle biler og lignende. Er bæreunderlaget ikke godt nok, vil det give store problemer, så sørg for at undersøg det ordentligt.

 

Forskellige mønstre

Lige meget om du vælger slotsbrosten, hollændersten, kløversten eller noget helt fjerde, så skal du vide, at der findes et væld af forskellige mønstre.

De kvadratiske sten kan lægges på tusinde forskellige måder, så de danner smukke mønstre, og her er det virkelig bare fantasien, der sætter grænser. Føler du dig også begrænset af din fantasi, så er det værd at tage et kig online, hvor du kan finde vejledninger til, hvordan de smukke mønstre bedst laves. Ikke alene giver det et bedre resultat, men det giver også en større tilfredshedsfølelse for dig bagefter.

 

Leg med detaljer

Belægningssten er langt mere end bare terrasser og indkørsler. Hvis du har lyst til en udfordring, er det også muligt at lave stier, gange og trapper med stenene, og hvis du er dygtig, så kan du får et resultat, der er mageløst.

Stier af herregårdssten bliver især pæne, når de er lavet sådan at de buer. Umiddelbart kan dette virke udfordrende, når du arbejder med rektangulære sten som hollændersten eller slotsbrosten, men også her kan du finde inspiration online.

Det eneste, der begrænser dig er dit gåpåmod og kreativitet. At lægge sten er ikke svært – det handler bare om at få styr på de basale teknikker. Hvis du først får styr på dette, så kan du få en have, der bliver fuldstændig fantastisk, og måske finder du samtidig en ny hobby.

Vil du gerne se hvordan andre har anvendt havefliser og herregårdssten i haven, kan du finde billeder af fliser til haven her.

 

Helt op mod huset

Når du laver belægning i form af terrasser, indkørsler og lignende bør du få fliserne eller belægningsstenene til at lægge helt op mod husets sokkel. Hvis soklen på huset er gammel, kan det være nødvendigt at pudse den op med lidt mørtel inden du begynder at anlægge arealet med fliser.